Tendințe în grafic design pentru anul 2022

Sunteți în căutarea unor idei proaspete de design grafic? Ținând cont că 2022 se apropie, există o mulțime de tendințe de design grafic pentru a vă stimula ideile creative. Pentru minimalistii devotați, tendința de design Japandi echilibrează tipografia elegantă, caligrafică cu machete curate și discrete, în timp ce pasionații de brand-uri vor fi încântați de un nou val de logo-uri pline de mișcare, culoare și simbologie.

Designul va lua o întorsătură mai atentă pentru 2022. Oamenii și-au dezvoltat gustul pentru viața lentă în timpul pandemiei, consumatorii care doresc să cumpere local, decât global. Drept urmare, mărcile caută din ce în ce mai mult modalități de a introduce sustenabilitatea și principiile ecologice în modelele lor de afaceri, iar unele dintre cele mai bune rebrand-uri majore din 2021 au profitat de această schimbare socială.

Paletele liniștitoare, texturile naturale și machetele minimale sunt mărci comerciale ale tendinței Japandi , în timp ce logo-urile și icoanele simbolice au o dispoziție primordială, care se simte în același timp atât veche, cât și contemporană.

Șabloane de bannere Japadi

Departe de designurile ecologice de altădată, modelele ecologice din 2022 vor demonstra strategii mai inovatoare pentru prezentarea ideilor despre durabilitate, schimbări climatice și conservarea mediului.

Ne putem aștepta să vedem o abordare mai elegantă a temelor de mediu în anul următor, cu pictograme minime, palete de culori neașteptate și texturi de fundal care fac un semn de cap către sustenabilitatea ecologică. Ambalajele și identitățile de brand se vor simți mai curate și mai oneste ca stil, cu mai puțină artificialitate.

Șablon de flyer pentru Ziua Pământului

În timp ce tonurile neutre, în șoaptă, vor fi însoțitorul perfect pentru design-urile inspirate din Japandi în 2022, unele modele vor cere o culoare puternică și grafică. Indiferent dacă aleg o paletă cu mai multe nuanțe de străluciri bogate sau o aplicare curajoasă a unei culori puternice și singulare, designerii se vor simți încurajați să exploreze extremele spectrului de culori în lunile următoare.

Avantajul utilizării culorilor îndrăznețe este puterea sa simplă de a însufleți chiar și cele mai simple modele, completând tipografia minimală și investind modelele cu o putere psihologică. 

Brandul fotografei Julia Johnson creat de Sam Dallyn.

Siglele de tip simbol continuă să fie foarte populare, dar în 2022 anticipăm că logo-ul pictografic se va datora unei renașteri binevenite. După cum am văzut în rebrandurile recente pentru US Open , Pfizer și Burger King , o combinație de text și pictogramă continuă să fie o strategie de branding comună, dar mărcile mai curajoase ar putea lua în considerare utilizarea puterii simbolicii pentru a crea modele care au putere grafică. 

Identitate visuală pentru Azell creată de Lumbral Design.

Concluzie: Tendințe în design grafic 2022

Cu designul împărțit de-a lungul a două extreme, designerii pot alege dacă doresc să îmbrățișeze o estetică japoneză minimală sau să ia totul cu o culoare puternică, îndrăzneață și un stil cyberpunk. Am acoperit care sunt tendințele de design pentru 2022. Urmărim lunile următoare, deoarece există o mulțime de idei de design grafic proaspete și interesante pentru a stârni imaginația.