Ce este design-ul grafic?

Designul grafic este o meserie în care profesioniștii creează conținut vizual pentru a comunica mesaje. Prin aplicarea ierarhiei vizuale și a tehnicilor de aspect al paginii, proiectanții folosesc tipografie și imagini pentru a satisface nevoile specifice ale utilizatorilor și se concentrează pe logica afișării elementelor în design-uri interactive, pentru a optimiza experiența utilizatorului.

Designul grafic este un meșteșug antic, datând din hieroglifele egiptene din picturile rupestre vechi de cel puțin 17.000 de ani. Este un termen care a luat naștere în industria tiparului din anii 1920. Continuă să acopere o serie de activități, inclusiv crearea de logo-uri. Designul grafic în acest sens privește atracția estetică și marketingul. Designerii grafici atrag spectatorii folosind imagini, culori și tipografie.

Designul grafic este designul emoțional

Deși a lucra în era digitală înseamnă că trebuie să proiectezi cu software interactiv, designul grafic se învârte în jurul principiilor vechi. Este esențial să acordați acordul corect utilizatorilor încă de la prima lor vedere – de aici și corespondența dintre designul grafic și designul emoțional. În calitate de designer grafic, atunci ar trebui să aveți o înțelegere fermă a teoriei culorii și cât de vitală este alegerea corectă a schemei de culori.

Aplicarea designului grafic

Proiectarea grafică se aplică la tot ceea ce este vizual, de la semne rutiere la schemele tehnice, de la memorandumuri interoficine la manuale de referință. Designul poate ajuta la vânzarea unui produs sau idee. Se aplică produselor și elementelor identității companiei, cum ar fi siglele, culorile, ambalajele și textul ca parte a brandingului și a publicității. Brandingul a devenit din ce în ce mai important în gama de servicii oferite de designerii grafici. Designerii grafici fac adesea parte dintr-o echipă de branding.

Designul grafic este aplicat în industria de divertisment în decor, decor și peisaje vizuale. Alte exemple de design în scopuri de divertisment includ romane, cărți de benzi desenate, coperte DVD, programe și recuzită pe scenă. Aceasta ar putea include, de asemenea, lucrări de artă utilizate pentru tricouri și alte articole serigrafiate pentru vânzare. De la reviste științifice la rapoarte de știri, prezentarea opiniei și a faptelor este adesea îmbunătățită cu grafică și compoziții atentă de informații vizuale – cunoscute sub numele de design de informații. Ziarele, revistele, blogurile, documentarele de televiziune și film pot folosi designul grafic.

Odată cu apariția internetului, proiectanții de informații cu experiență în instrumente interactive sunt din ce în ce mai folosiți pentru a ilustra fundalul știrilor. Proiectarea informațiilor poate include vizualizarea datelor, care implică utilizarea de programe pentru interpretarea și formarea datelor într-o prezentare convingătoare din punct de vedere vizual și poate fi asociată cu grafica informațională.